Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vortexbox intermittent output

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vortexbox intermittent output

    Hello fellow travellers.

    I have an old Vortexbox/LivZen (precursor to Innuos) CD ripper Server, which has been my main work horse for last 8 years ( I know it is quite old)

    It was running LMS V2.2 and connected to Gustard 9x DAC via USB.

    I use my laptop (Windows 7) to control the Vortexbox/ LMS via WiFi

    Vortexbox is connected directly to Wifi/internet router via CAT cable.

    It stopped working couple months ago, so I sent it to local Vortexbox agent who installed LMS version 2.4

    However, I am experiencing this peculiar problem of Vortexbox not sending/ DAC not receiving the signal sometimes - when first starting up - let me explain.

    When I switch on the entire system and then start playing music - LMS (on my laptop) shows that music is playing - but no sound.

    So I have to switch off the router, DAC and Vortexbox, disconnect the power cables and then leave for 5-10 minutes reconnect everything and then hit play - voila working again.

    The next day the same routine - first time no sound, switch off, disconnect , reconnect , switch on....music playing again....!

    Any idea why the system is behaving like this...?

    Thanks

  • #2
    I think this is an unlikely solution, but just to rule it out, can you connect your WiFi laptop instead to an Ethernet cable for a few days just to see if the problem still exists?

    Comment


    • #3
      Originally posted by vbbob View Post
      I think this is an unlikely solution, but just to rule it out, can you connect your WiFi laptop instead to an Ethernet cable for a few days just to see if the problem still exists?
      Will check and report.....

      Cheers

      Comment


      • #4
        Checked above - still not resolved....

        Any suggestions?

        Comment


        • #5
          The problem still persists....

          Any suggestions...?

          Comment


          • #6
            sometimes a failing ethernet cable causes intermittent signals. try a new cable between router and vortexbox

            Comment


            • #7
              Originally posted by pclinux1 View Post
              sometimes a failing ethernet cable causes intermittent signals. try a new cable between router and vortexbox
              Thanks will check this out.....

              Comment

              Working...
              X